عمل جراحی کیسه صفرا
عمل جراحی کیسه صفرا یک اندام گلابی شکل است که درست در زیر کبد و در سمت راست بالای شکم قرار دارد. این اندام، صفرا (مایع گوارشی تولید شده در کبد) را جمع آوری و ذخیره می کند. لاپاراسکوپی کیسه صفرا در صورتی که توسط بهترین جراح کیسه صفرا صورت گیرد؛ سریع و با حداقل عوارض خواهد بود. با این حال، عمل کیسه صفرا با استفاده از بیهوشی عمومی انجام می شود؛ بنابراین شما در طول عمل از آن آگاه نخواهید شد. امروزه بیشتر از روش لاپاراسکوپی برای برداشتن کیسه صفرا استفاده می گردد. در طول جراحی (کوله سیستکتومی) لاپاراسکوپی، جراح چهار برش کوچک در شکم ایجاد می کند. یک لوله که دارای یک دوربین فیلمبرداری کوچک است از طریق یکی از برش ها به شکم شما وارد می شود. جراح نیز با استفاده از یک مانیتور ویدئویی را در اتاق عمل تماشا می کند. در این حین از طریق ابزارهای جراحی که وارد شکم شده اند؛ برای برداشتن کیسه صفرا استفاده می کند. در مرحله بعد، در صورتی که پزشک شما نگرانی بابت سنگ های صفراوی احتمالی یا سایر مشکلات مجرای صفراوی شما داشته باشد. ممکن است تحت یک آزمایش تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا سونوگرافی قرار بگیرید. سپس برش های شما بخیه زده می شود و شما را به یک اتاق ریکاوری می برند. کوله سیستکتومی لاپاروسکوپیک یک یا دو ساعت طول می کشد.
آیا عمل کیسه صفرا خطرناک است؟
این عمل معمولا توسط بهترین جراح کیسه صفرا در صورت داشتن سنگ، جراحی برای برداشتن کیسه صفرا انجام می شود. سنگ های صفراوی اغلب هیچ علامتی ایجاد نمی کنند و ممکن است متوجه نباشید که آنها را دارید. اما گاهی اوقات می توانند جریان صفرا را مسدود کرده و کیسه صفرا (کوله سیستیت حاد) یا پانکراس (پانکراتیت حاد) را تحریک کنند. که در این صورت جراحی باز یا لاپاراسکوپی بهترین گزینه خواهد بود. بهتر است بدانید که جراحی برداشتن کیسه صفرا یک روش بی خطر در نظر گرفته می شود، اما مانند هر نوع جراحی، خطر عوارض نیز وجود دارد. عوارض احتمالی عبارتند از:
- عفونت زخم
- نشت صفرا به داخل شکم
- آسیب به یکی از منافذ (مجاری) که صفرا را از کبد خارج می کند
- لخته شدن خون
انواع روش های جراحی کیسه صفرا
حدود 80 درصد از افرادی که علائم سنگ کیسه صفرا دارند به جراحی نیاز خواهند داشت. جراحان ممکن است کل کیسه صفرا (کوله سیستکتومی) یا فقط سنگ های مجاری صفراوی را بردارند. برخی از تکنیک های این جراحی توسط بهترین جراح کیسه صفرا عبارتند از:
کوله سیستکتومی لاپاراسکوپی:
جراح تعدادی برش کوچک روی پوست ایجاد می کند که امکان دسترسی به طیف وسیعی از ابزارها را فراهم می کند. سپس جراح، کیسه صفرا را از طریق یکی از برش ها خارج خواهد کرد. استفاده از این روش در حال حاضر بسیار مرسوم است. دلیل آن نیز مزایای لاپاراسکوپی نسبت به روش جراحی باز می باشد. اینکه بهبود سریعتری داشته و معمولا در همان روز مرخص خواهید شد.
جراحی باز (لاپاراتومی):
در صورتی که جراح نتواند از روش لاپاراسکوپی و به صورت بی خطر کیسه صفرا را خارج کند؛ از این روش استفاده می گردد. جراح از طریق یک برش شکمی گسترده تر به کیسه صفرا می رسد. اگر جای زخم ناشی از عمل های قبلی یا اختلال خونریزی دارید، ممکن است به جراحی باز نیاز داشته باشید.معمولا دوره نقاهت طولانی تری داشته و اسکار آن باقی خواهند ماند.
بهترین جراح کیسه صفرا
بهترین جراح کیسه صفرا و تجربه و تخصص آن در این نوع از جراحی؛ اهمیت زیادی در کاهش خطرات آن خواهد داشت. جراحی کیسه صفرا نیز همانند دیگر جراحی ها خطرات و ریسک های مخصوص به خودش را دارد. بنابراین مراجعه به یک پزشک متخصص می تواند این عوارض را به حداقل ممکن برساند. دکتر دانش پژوه نیز به عنوان بهترین جراح کیسه صفرا در تهران شناخته می شود. ایشان با استفاده از بهترین و جدیدترین روش های روز دنیا همانند لاپاراسکوپی در کمترین زمان ممکن شما را از این درد رهایی می بخشد. به همین منظور، ما در این مقاله سعی کرده ایم تا اطلاعاتی را درباره جراحی کیسه صفرا و بهترین جراح در اختیار شما قرار دهیم.
انتظارات پس از جراحی لاپاروسکوپی کیسه صفرا
پس از عمل جراحی احتمال دارد برخی از افراد علائم شکمی شایع مانند درد، التهاب، گاز و اسهال داشته باشند. عمل جراحی لاپاروسکوپی کیسه صفرا بصورت سرپایی برای بیمار انجام می شود، یا ممکن است 1 یا 2 روز در بیمارستان بماند. درواقع دوره نقاهت در بیمارستان پس از عمل جراحی لاپاروسکوپی کوتاه تر از جراحی باز است و بیمار معمولا همان روز یا روز بعد به خانه می رود. بهبودی پس از عمل جراحی لاپاروسکوپی سریع است. بیمار بعد از عمل جراحی لاپاروسکوپی، مدت زمان کمتری از کار و فعالیت های روزانه به دور خواهد ماند (حدود 7 تا 10 روز در مقایسه با 4 تا 6 هفته نسبت به جراحی باز). افرادی که عمل لاپاروسکوپی کیسه صفرا دارند حدود یک هفته درد دارند. اما در 2 تا 3 هفته اول، ناراحتی بسیار کمتر از افرادی است که جراحی باز دارند را تجربه می کنند. هیچ رژیم غذایی خاص و یا سایر اقدامات احتیاطی بعد از جراحی لازم نیست.
جراحی لاپاروسکوپی بهترین روش حذف سنگ های صفراویست
جراحی لاپاروسکوپی کیسه صفرا بهترین روش برای درمان سنگ های صفراوی است که باعث ایجاد علائمی خاص می شود، مگر اینکه به علت های مشخصی پزشک متخصص جراحی دستگاه گوارش صلاح نداند که جراحی انجام شود. جراحی لاپاروسکوپی به طور معمول هنگامی که هیچ فاکتوری وجود ندارد که جراحی را پیچیده تر نماید، استفاده خواهد شد. جراحی لاپاروسکوپی کیسه صفرا ایمن و موثر است. جراحی بیمار را از سنگ های صفراوی که در کیسه صفرا وجود دارند، خلاص می کند. این جراحی سنگ های موجود در مجرای صفراوی را حذف نمی کند.
بهترین جراح کیسه صفرا در تهران
معمولا برای آمادگی این جراحی جراح از شما می خواهد که یک سری آزمایشات و موارد را انجام دهید. دکتر دانش پژوه به عنوان بهترین جراح کیسه صفرا در تهران با استفاده از روش سریع لاپاراسکوپی این عمل را انجام می دهند. ایشان با گذراندن دوره لاپاروسکوپی پیشرفته از دانشگاه تهران برای جراحی های دستگاه گوارش و دارا بودن گواهی نامه تخصصی آموزش جراحی های دستگاه گوارش و تومورها و سرطان ها با استاپلر، دانشی بالا و تجربه ای طولانی در انجام این نوع جراحی ها دارند. همان طور که اشاره شد ممکن است قبل از جراحی از شما درباره هر دارویی که مصرف می کنید و گزینه های شما برای کنترل درد در حین و بعد از جراحی صحبت کنند. بدین طریق کاملا در جریان روند درمان قبل از جراحی و بعد از آن قرار خواهید گرفت.