درمان عفونت ریه
درمان عفونت ریه و انواع آن و علل ابتلا و پیشگیری
همه افراد و در هر سنی ممکن است به عفونت ریه یا سینه پهلو مبتلا شوند. اما عفونت ریه در سالمندان، کودکان خردسال و افراد دارای سایر بیماری های همراه مانند بیماری های قلبی، دیابت و بیماری های مزمن ریوی جدی تر و کشنده تر می باشد. حدود ۲۰ درصد از افرادی که به عفونت ریه مبتلا می شوند، نیازمند یک الی چند روز بستری در بیمارستان و دریافت داروهای تزریقی می باشند. اگرچه که عفونت ریه در تمامی سال می تواند رخ دهد، اما به طور کلی سینه پهلو در ماه های سرد سال مانند زمستان، بیشتر دیده می شود. رنگ خلط سینه ممکن است در تشخیص علل مختلف عفونت ریه کمک کننده باشد. در ادامه این مطلب به طور کامل در رابطه با درمان عفونت ریه و انواع آن و علل ابتلا و پیشگیری از سینه پهلو توضیح داده شده است.
درمان عفونت ریه و انواع آن و علل ابتلا و پیشگیری
طی یک تنفس طبیعی، هوا از طریق دهان و بینی وارد نای و برونش ها (مجاری هوایی) می شود و از آن جا به مجاری هوایی کوچکتر به نام برونشیول ها داخل می گردد. در انتهای برونشیول ها، کیسه های هوایی کوچکی به نام آلوئول ها قرار گرفته اند. آلوئول ها دیواره های نازکی دارند و حاوی عروق خونی ریزی نیز می باشند.
به طور طبیعی همراه با ورود هوا به دهان و مجاری تنفسی، میکروارگانیسم های متعددی مانند انواع ویروس ها و باکتری ها نیز به مجاری تنفسی وارد می گردند. سیستم ایمنی هومورال و سلولی، فرم بینی و گلو، توانایی سرفه کردن و مژک های نازکی که سطح برونشیول ها را پوشانده اند، سعی در جلوگیری از ورود این میکروارگانیسم ها به ریه دارند و از بروز عفونت ریه و سینه پهلو جلوگیری می کنند. مژک ها توانایی این را دارند که باکتری ها و میکروب هایی را که در مسیر ورود به ریه ها هستند، به سمت نای و بیرون از ریه ها هدایت کنند. در ادامه این مطلب به جزئیات درمان عفونت ریه و انواع آن و علل ابتلا و پیشگیری به طور دقیق تر پرداخته شده است.
عفونت ریه چیست؟
در صورت بروز نقص در سیستم ایمنی بدن، مواجهه با تعداد بالایی از میکروب ها و یا مواجه با میکروب های قوی، سیستم ایمنی بدن شکست می خورد و به “عفونت ریه یا سینه پهلو ” مبتلا می شویم. به التهاب آلوئول ها و پر شدن آن ها از چرک، مواد عفونی، گلبول های سفید، پروتئین ها، مایع و گلبول های قرمز، عفونت ریه گفته می شود. انواع مختلفی از ویروس ها، باکتری ها و با شیوع کمتر قارچ ها می توانند منجر به عفونت ریه یا سینه پهلو گردند. ویروس ها عامل حداقل ۲۰ درصد عفونت های ریوی می باشند. عفونت ریه با قارچ ها اگرچه شیوع کمتری دارد، اما می تواند بسیار شدید و کشنده باشد. در ادامه بیشتر با مفهوم این که عفونت ریه چیست؟ آشنا و با درمان عفونت ریه خواهید شد.
علل به وجود آمدن بیماری عفونت ریه
همان طور که پیشتر نیز توضیح داده شد، میکروارگانیسم های مختلفی می توانند منجر به عفونت ریه گردند. عفونت ریه ممکن است به دنبال ابتلا به سرماخوردگی در بزرگسالان و یا سرماخوردگی در کودکان و عدم بهبودی کامل آن ایجاد گردد. همچنین عفونت ریه متعاقب ابتلا به برونشیت در بزرگسالان و برونشیت در کودکان نیز شایع تر می باشد. سینوزیت های مزمن و طول کشیده نیز می توانند با عفونت ریه ها همراه گردند. به طور کلی شایع ترین علل به وجود آمدن بیماری و درمان عفونت ریه عبارتند از:
- ویروس ها مانند ویروس آنفولانزا و کرونا
- باکتری ها
- قارچ ها
علائم عفونت ریه
افتراق عفونت ریه یا سینه پهلو از عفونت مجاری هوایی فوقانی مانند گلو و بینی حائز اهمیت بسیار بالایی می باشد. عفونت های سیستم تنفس فوقانی اغلب به دنبال درمان آنتی بیوتیکی خوراکی یا ضدویروس خوراکی به طور کامل در منزل بهبود پیدا می کنند. اما علائم عفونت ریه بسیار جدی تر و خطرناک تر می باشد و گاهی نیازمند بستری در بیمارستان و دریافت داروهای تزریقی می باشد. شایع ترین و مهم ترین علائم درماندعفونت ریه عبارتند از:
- سرفه و خلط پشت حلق
- سرفه خشک در کودکان و بزرگسالان
- گلودرد
- تب و لرز
- تعریق و گرگرفتگی
- بدن درد و سردرد
- تنگی نفس
- تنفس های سریع و سطحی
- گیجی و منگی (به خصوص در افراد مسن)
- تهوع و استفراغ (به خصوص در کودکان)
- بی اشتهایی، خستگی و بی حالی
- درد قفسه سینه که حین تنفس تشدید می یابد
سرفه، اغلب در اوایل بیماری خشک می باشد و طی چند روز اغلب با خلط همراه می گردد. خلط سینه در عفونت ریه ممکن است سبز، زرد و یا همراه با رگه های خون دیده شود.
بررسی علائم در انواع مختلف عفونت ریه
اگرچه که علائم کلی انواع مختلف عفونت ریه یا سینه پهلو مشابه می باشند، اما برخی علائم اختصاصی در تشخیص و افتراق نوع عفونت ریه کمک کننده می باشند. در ادامه این قسمت به بررسی علائم در انواع مختلف درمان عفونت ریه به طور اختصاصی پرداخته شده است:
علائم ذات الریه
شاید برای شما هم این سوال ایجاد شده باشد که تفاوت ذات الریه یا پنومونی با سینه پهلو یا عفونت ریه چیست؟ اما در حقیقت هیچ تفاوتی بین این ۴ عبارت وجود ندارد. به عفونت ریه یا سینه پهلو در زبان پزشکی، پنومونی یا ذات الریه گفته می شود. همان طور که توضیح داده شد علائم ذات الریه ممکن است به صورت تب و لرز، تنگی نفس، درد قفسه سینه و افت سطح اکسیژن خون نمایان شوند. تشخیص ذات الریه و شروع سریع درمان مناسب آن، از نقش مهمی در جلوگیری از بروز عوارض تهدیدکننده حیات آن برخوردار می باشد.
علائم سل
سل، نوعی بیماری عفونی می باشد که از فردی به فرد دیگر از طریق قطرات ریز تنفسی منتقل می گردد. اگرچه که بیماری سل اغلب به صورت عفونت ریه ها تظاهر پیدا می کند، اما گاهی نیز ممکن است سایر قسمت های بدن مانند مغز، کلیه ها و ستون مهره ها را درگیر نماید. شایع ترین علائم سل عبارتند از:
- احساس ضعف و بی حالی
- کاهش وزن و کاهش اشتها
- تب
- تعریق شبانه
- سرفه های خلط دار و سرفه های خونی
- درد قفسه سینه
شیوع عفونت سل در ایران در حال افزایش می باشد و در صورت عدم درمان بیماری علامتدار، می تواند کشنده باشد. البته توجه داشته باشید که گاهی نیز افراد به بیماری بدون علائم سل دچار می گردند، که نیازی به درمان مگر در موارد خاص (افراد با ضعف سیستم ایمنی) ندارد.
علائم برونشیت
همان طور که پیشتر نیز توضیح داده شد، هوا از طریق برونش ها به ریه ها داخل و از آن ها خارج می گردد. به التهاب برونش ها، برونشیت گفته می شود. برونشیت در بزرگسالان اغلب با علائمی مانند سرفه های خلط دار، خستگی، تنگی نفس و درد قفسه سینه همراه می باشد. برونشیت یکی از علل ابتلا به عفونت ریه می باشد و ممکن است به ۲ صورت حاد و مزمن دیده شود:
- علائم برونشیت حاد: اغلب به دنبال سرماخوردگی یا عفونت مجاری هوایی دیده می شود و بسیار شایع می باشد.
- علائم برونشیت مزمن: اغلب به دنبال استعمال طولانی مدت سیگار دیده می شود و بیماری جدی تر و خطرناک تری نسبت به برونشیت حاد می باشد.
اگرچه که علائم برونشیت حاد اغلب طی ۷ الی ۱۰ روز بهبود پیدا می کنند و برطرف می شوند، اما برونشیت مزمن ممکن است سال ها باقی مانده و با بیماری های خطرناک تری مانند سرطان ریه همراه گردد.
علائم درگیر شدن ریه ها بر اثر کرونا
ویروس کرونا که طی چند سال اخیر با سر و صدا و مرگ و میر بالایی همراه بوده است، یکی از شایع ترین علل عفونت ریه به دنبال ویروس ها می باشد. کرونا امیکرون که جدیدترین سویه کرونا می باشد، نسبت به انواع دلتا تمایل کمتری به درگیری ریه ها دارد. همچنین تزریق گسترده واکسن کرونا نیز یکی دیگر از علل کاهش درگیر شدن ریه ها بر اثر کرونا می باشد. اما به طور کلی علائم درگیر شدن ریه ها بر اثر کرونا عبارتند از:
- تب طولانی مدت که با گذشت بیش از ۳ روز از شروع بیماری، برطرف نگردد
- احساس گیجی، منگی و خواب آلودگی به خصوص در سالمندان
- احساس تنگی نفس و افت سطح اکسیژن خون
- احساس درد در قفسه سینه که حین تنفس تشدید پیدا می کند
- سرفه های طولانی مدت و به خصوص تشدید سرفه ها پس از چند روز از شروع بیماری و علی رغم بهبودی اولیه
- سرفه همراه با رگه های خون در آن
سرفه های طولانی مدت یکی از عوارض لانگ کووید می باشد. سرفه ها ممکن است تا چندین هفته پس از بهبود از کرونا باقی بمانند؛ ادامه سرفه ها تا ۸ هفته پس از بهبود کرونا نیاز به اقدام تشخیصی اختصاصی ندارد.
علائم آنفولانزا
علائم آنفولانزا می توانند از بیماری خفیف الی عفونت ریه شدید و کشنده متغیر باشند. علائم آنفولانزا اغلب به صورت ناگهانی شروع می شوند و عبارتند از:
- تب و لرز
- سرفه
- گلودرد
- آبریزش و احتقان بینی
- بدن درد و درد عضلات
- سردرد
- خستگی
- اسهال و استفراغ (به خصوص در کودکان)
تزریق سالانه واکسن آنفولانزا، از نقش مفیدی در پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا و بروز علائم و عوارض شدید آن برخوردار می باشد.
علائم عفونت ریه قارچی
برخلاف سایر موارد عفونت ریه، قارچ ها در تعداد کمی از افراد می توانند عفونت ریه ایجاد کنند. عفونت ریه قارچی اغلب در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی مانند افرادی که تحت شیمی درمانی قرار گرفته اند، افرادی که کورتون طولانی مدت مصرف می کنند و افراد دیابتی دیده می شوند. به دنبال ورود اسپورهای قارچ ها به بدن و یا فعال شدن قارچ های ضعیف در بدن، عفونت ریه قارچی رخ می دهد. مهم ترین علائم عفونت ریه قارچی عبارتند از:
- تب
- تنگی نفس
- سرفه خلط دار
موکورمایکوزیس (قارچ سیاه) و آسپرژیلوس از جمله عفونت های ریه قارچی می باشند. عدم تشخیص سریع و درمان عفونت قارچی ریه، بسیار خطرناک و تهدید کننده حیات می باشد.
عفونت ریه در کودکان
عدم تشخیص و درمان صحیح عفونت ریه یا سینه پهلو در کودکان، می تواند شدید و کشنده باشد. برخی علائم عفونت ریه در کودکان با بزرگسالان متفاوت می باشند. لذا هوشیاری والدین و آشنایی با علائم عفونت ریه در کودکان، از نقش مهمی در حفظ سلامتی کودک برخوردار می باشد. مهم ترین علائم عفونت ریه در کودکان و نوزادان عبارتند از:
- بی اشتهایی و پرهیز از نوشیدن شیر یا صرف نظر از خوردن غذا
- تب و لرز
- بی قراری
- درد شکم
- کاهش فعالیت کودک و عدم تمایل به بازی کردن
- تهوع و استفراغ
- تنگی نفس و سرفه
- درد قفسه سینه
- خس خس سینه
- تنفس های سریع
عفونت ریه در سالمندان
عفونت ریه در سالمندان و به خصوص افراد بالای ۶۵ سال، جدی تر و خطرناک تر از افراد جوان می باشد و سالمندان اغلب سیستم ایمنی ضعیف تری دارند و همزمان از بیماری هایی مانند بیماری های قلبی، دیابت، فشار خون و چربی خون بالا نیز رنج می برند؛ لذا عفونت ریه در سالمندان هم شایع تر و هم شدیدتر می باشد. احتمال بروز عوارض و مرگ و میر به دنبال عفونت ریه نیز در سالمندان بیشتر می باشد. توجه داشته باشید که عفونت ریه در سالمندان ممکن است با علائم غیر اختصاصی مانند احساس گیجی و منگی همراه با تب و بدون علائم مرسوم تنفسی، و یا بدون تب نمایان گردد. توجه به این علائم غیراختصاصی و هوشیاری همراهان در تشخیص زودرس و شروع سریع درمان، از نقش مهمی در کاهش مرگ و میر به دنبال عفونت ریه در سالمندان همراه می باشد.
تشخیص عفونت ریه
جهت تشخیص عفونت ریه یا سینه پهلو می توان از مجموعه ای از روش های تشخیص مانند عکس ساده قفسه سینه، سی تی اسکن قفسه سینه، برونکوسکوپی، آزمایش خون، آزمایش خلط و گاهی آزمایش ادرار کمک گرفت. از جمله روش های مرسوم برای تشخیص عفونت ریه می توان به موارد زیر اشاره نمود:
عکس ساده قفسه سینه (CXR)
اولین قدم برای تشخیص عفونت ریه، عکس ساده قفسه سینه می باشد. عکس ساده قفسه سینه با نگاه به درون ریه ها می تواند شواهد عفونت را در ریه ها نشان می دهد. میزان اشعه در عکس ساده قفسه سینه، بسیار کمتر از سی تی اسکن می باشد و حتی در صورت شک به عفونت ریه در کودکان و افراد باردار نیز به طور ایمن قابل استفاده می باشد.
سی تی اسکن قفسه سینه (CT scan)
استفاده روتین از سی تی اسکن قفسه سینه برای تشخیص عفونت ریه یا سینه پهلو، صحیح نمی باشد. سی تی اسکن اشعه بسیار بیشتری از عکس ساده دارد و فقط در مواردی که عکس ساده تشخیصی نباشد، کاربرد دارد. سی تی اسکن با جزئیات بیشتر و دقیق تری به بررسی اختلالات بافت ریه می پردازد.
آزمایش خلط
آزمایش خلط در تمام افراد مبتلا برای تشخیص عفونت ریه یا سینه پهلو ضروری نمی باشد. به طور کلی از آزمایش خلط فقط برای موارد شدید عفونت ریه که نیازمند بستری در بیمارستان هستند، استفاده می شود. همچنین کشت خلط در تعیین دقیق نوع میکروب و حساسیت آن به آنتی بیوتیک ها و انتخاب آنتی بیوتیک مناسب، کمک کننده می باشد.
آزمایش خون و ادرار
آزمایش خون برای تشخیص عفونت ریه در افراد بستری در بیمارستان کمک کننده می باشد. افزایش گلبول های سفید و مارکرهای التهابی مانند ESR، CRP و پروکلسیتونین (PCT) در خون، نشانه های عفونت می باشند. همچنین بررسی آنتی ژن ادراری برخی میکروب ها در ریه نیز در تعیین دقیق عامل عفونت، کمک کننده می باشند.
برونکوسکوپی
از برونکوسکوپی به طور روتین برای تشخیص عفونت ریه یا سینه پهلو استفاده نمی شود. برونکوسکوپی فقط در موارد زیر برای تشخیص عفونت ریه مورد استفاده قرار می گیرد:
- عفونت شدید ریه که به درمان آنتی بیوتیکی مناسب پاسخ نمی دهد
- عفونت ریه در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی
- عفونت ریه مکرر در قسمت مشخصی از ریه
حین برونکوسکوپی، پزشک با یک لوله باریک از بینی یا دهان وارد ریه ها و مجاری تنفسی می گردد و از ترشحات آن برای تشخیص دقیق عامل عفونت، نمونه برداری می کند.
اندازه گیری سطح اکسیژن خون
اندازه گیری سطح اکسیژن خون با دستگاه کوچکی به نام پالس اکسیمتر که به نوک انگشتان یا لاله گوش متصل می گردد، در تعیین شدت عفونت ریه کمک کننده می باشد. همچنین بررسی گازهای خون شریانی یا وریدی در افراد بستری در بیمارستان نیز جهت بررسی شدت بیماری کمک کننده می باشد.
عوارض عفونت ریه
عفونت ریه یا سینه پهلو در اغلب افراد بدون هیچ عارضه ای بهبود می یابند. عوارض عفونت ریه بیشتر در افراد مبتلا به نقص سیستم ایمنی و سالمندان نیازمند بستری در بیمارستان رخ می دهند. مهم ترین عوارض عفونت ریه عبارتند از:
آبسه ریه
به تجمع چرک در قسمتی از ریه ها، آبسه ریه گفته می شود. درمان آنتی بیوتیکی برای چند هفته برای درمان اغلب آبسه های ریه کافی به نظر می رسد. البته گاهی نیز درمان جراحی برای درمان آبسه های بزرگ و مقاوم به درمان آنتی بیوتیکی و عفونت وسیع ریه، ضروری به نظر می رسد.
پخش شدن عفونت در خون (باکتریمی)
در صورتی که عفونت ریه وارد خون گردد و از طریق خون به سایر قسمت های بدن نیز منتقل گردد، باکتریمی رخ می دهد. پخش شدن عفونت ریه در خون ممکن است بسیار خطرناک باشد و با افت فشارخون و عوارض تهدیدکننده حیات همراه باشد.
حوادث قلبی عروقی
تحقیقات نشان داده است که احتمال بروز حوادث قلبی عروقی مانند سکته قلبی در افراد مبتلا به عفونت ریه حتی تا چندین سال پس از بهبود عفونت ریه نیز با افزایش قابل توجهی همراه می باشد. لذا مراقبت دقیق قلبی در افراد مبتلا به عفونت ریه و به خصوص در سالمندان، از نقش موثری در کاهش حوادث قلبی عروقی و مرگ و میر به دنبال عفونت ریه برخوردار می باشد.
فیبروز ریه
به مرگ سلول های ریه به دنبال عفونت ریه، فیبروز گفته می شود. اگرچه که بسیاری از موارد عفونت ریه به طور کامل و بدون هیچ گونه عوارض طولانی مدتی بهبود می یابند، اما گاهی عفونتهای شدید و طولانی مدت ریه منجر به بروز فیبروز و آسیب دائمی ریه می گردند. موارد متعددی از فیبروز ریه طی سال های اخیر به خصوص به دنبال ابتلا به کرونا و آسیب های ریوی آن در افراد بستری در بیمارستان و به خصوص بستری در بخش مراقبت های ویژه، گزارش شده است.
تجمع مایع در ریه
گاهی به دنبال عفونت ریه، مایع بین جدار پوشاننده ریه (پلور) و و دیواره قفسه سینه تجمع پیدا می کند. به تجمع مایع در این فضا، پلورال افیوژن گفته می شود. در صورت تجمع چرک در این مایع، به آن به اصطلاح آمپیم گفته می شود که نیازمند تعبیه درن و خروج مستقیم چرک از ریه ها می باشد.
عوارض دارویی
عوارض آنتی بیوتیکی مانند اسهال و ضایعات پوستی در بسیاری از افراد به دنبال مصرف آنتی بیوتیک ها، گزارش می گردد. همچنین آنتی بیوتیک ها ممکن است با آسیب کلیوی، کبدی و بسیاری عوارض جانبی دیگر نیز همراه باشند. لذا توجه به عوارض دارویی پیش از شروع هر دارویی، از نقش مهمی در مدیریت درمان بیمار برخوردار می باشد.
تشدید بیماری های زمینه ای ریه
عفونت ریه در افراد دارای بیماری های زمینه ای همزمان، می تواند منجر به تشدید بیماری های همراه مانند بیماری های انسدادی مزمن ریه (COPD)، برونشیت مزمن و بیماری های قلبی مانند نارسایی قلبی گردد. درمان موثر عفونت ریه با بهبود بیماری زمینه نیز همراه می باشد.
درمان عفونت ریه
درمان عفونت ریه یا سینه پهلو در افراد مختلف برحسب شدت عفونت، وضعیت سلامتی عمومی و علائم بیمار متفاوت می باشد. گاهی در موارد خفیف تر عفونت، مصرف خوراکی آنتی بیوتیک، داروی ضدویروس یا ضدقارچ کافی به نظر می رسد. گاهی نیز در موارد شدیدتر بیماری، نیازمند بستری در بیمارستان و دریافت چندین روز آنتی بیوتیک تزریقی می باشیم.
درمان عفونت ریه در بیمارستان
در موارد شدید عفونت مانند عفونت چندین قسمت از ریه به طور همزمان یا عفونت در افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف، بیمار در بیمارستان بستری می گردد و سپس:
- پس از ارسال نمونه خلط بیمار و تعیین نوع عفونت احتمالی، یکی از داروهای آنتی بیوتیک، ضدویروس یا ضدقارچ آغاز می گردد.
- معمولا درمان در ابتدا به صورت تزریقی آغاز می گردد و پس از بهبود حال عمومی، به درمان خوراکی تغییر می یابد.
- سطح اکسیژن خون، ضربان قلب، ریتم قلب، درجه حرارت بدن و فشار خون به طور مداوم در بیمارستان مانیتور می گردد.
- در صورت کاهش سطح اکسیژن خون یا بروز تنگی نفس، اکسیژن اضافی با ماسک اکسیژن یا کانولای بینی برای بیمار تجویز می گردد.
- در برخی افراد با عفونت شدید و افت فشارخون، به بیمار سرم و کورتون تزریقی برای کاهش التهاب در بدن تجویز می گردد.
- در صورت افت شدید اکسیژن خون و تنگی نفس شدید، بیمار به دستگاه مصنوعی تنفس ریه (ونتیلاتور) متصل می گردد.
درمان عفونت ریه در منزل
عفونت خفیف ریه به خصوص در افراد سالم با آنتی بیوتیک، ضدویروس یا ضدقارچ خوراکی در منزل درمان می گردد. استراحت کافی و مصرف کافی مایعات و انواع میوه و سبزیجات نیز در تسریع روند بهبودی موثر می باشند. در صورت عدم قطع تب پس از ۳ روز از شروع درمان مناسب و یا تشدید سرفه و تنگی نفس، باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه گردد.
بهترین قرص آنتی بیوتیک برای عفونت ریه
همان طور که گفته شد، گاهی برای درمان عفونت های خفیف تر در ریه که نیاز به بستری در بیمارستان ندارند، آنتی بیوتیک، ضدویروس و یا ضدقارچ خوراکی به طور سرپایی آغاز می گردد. از جمله آنتی بیوتیک ها و ضدویروس های شایع که در بسیاری از موارد عفونت ریه یا سینه پهلو طبق نظر پزشک معالج تجویز می گردند، می توان به چند مورد از داروهای زیر اشاره نمود:
- کوآموکسی کلاو
- سفکسیم
- آزیترومایسین
- داکسی سیکلین
- لووفلوکساسین
- اسلتامیویر
- آموکسی سیلین
کاربرد داروی ایموپرت در درمان عفونت ریه
سیستم ایمنی بدن، نقش مهمی در مبارزه با عوامل عفونی و دفاع از بدن در مقابل آن ها ایفا می کند. تقویت سیستم ایمنی بدن، از نقش موثری در پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی و کاهش شدت آن ها برخوردار می باشد. مصرف قرص تقویت سیستم ایمنی بدن، برای درمان سریع تر عفونت ریه و جلوگیری از بروز عوارض آن کمک کننده می باشد.
ایموپرت نوعی داروی گیاهی محصول کشور آلمان می باشد که از ۷ گیاه پوست بلوط، گیاه قاصدک، برگ گردو، بومادران، ریشه مارشمالو، دم اسب صحرایی و گل های بابونه تشکیل شده است. ایموپرت، نقش موثری در تقویت سیستم ایمنی بدن و کمک به درمان عفونت ریه، سینه پهلو و عفونت های سیستم تنفسی فوقانی ایفا می کند. از جمله خواص داروی ایموپرت می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ایموپرت دارای خواص ضدویروس و ضدمیکروبی می باشد و نقش مهمی در تقویت سیستم ایمنی بدن دارد.
- ایموپرت دارای خواص ضد التهاب و آنتی اکسیدان می باشد و لذا مانع آسیب اکسیداتیو به سلول ها می گردد.
- ایموپرت با تقویت سیستم ایمنی بدن در مراحل اولیه عفونت، مانع پیشرفت عفونت و بروز عوارض عفونت ریه می گردد.
- ایموپرت نقش موثری در بهبود گلودرد و کاهش التهاب گلو دارد.
- ایموپرت نقش موثری در بهبود حال عمومی بیمار دارد.
- ایموپرت نقش موثری در کاهش تب و کاهش نیاز به مسکن های تب بر دارد.