تشک مواج
زخم بستر چیست ؟
یک انسان سالم ، در هنگام خواب به صورت غیر ارادی وضعیت خود را تغییر می دهد ، و به این ترتیب ، آن قسمت هایی از بدن که تحت فشار بودند تغییر می کند ، مثلا وقتی فرد به پشت خوابیده باشد ، پشت سر ، پاشنه پا و لگن تحت فشار قرار می گیرد و هنگامی که موقعیت خود را تغییر می دهید و به پهلو می خوابد ، فشار به قسمت هایی مانند گوشه لاله گوش ، قوزک خارجی منتقل می شود.
در افراد بیمار این عمل ممکن است به درستی و یا اصلا انجام نشود ( توسط خود بیمار ) ، در نتیجه جریان خون ناحیه ای از پوست که تخت فشار قرار دارد مختل می شود و ممکن است قسمتی از پوست بمیرد و منجر به زخم بستر بشود.
زخم بستر که به آن زخم فشاری نیز گفته می شود ( به انگلیسی: Bedsore ) ، زخمی است که به دلیل فشار طولانی مدت وارده بر پوست ایجاد می آید. زخم بستر معمولا بر روی پوستی که قسمت های استخوانی بدن را پوشش می دهد ظاهر می شود. مانند: مچ پا ، پاشنه پا ستون فقرات ، تیغه شانه ، پاشنه پا ، مفصل ران و باسن.
همچنین در افرادی که مدت طولانی به پهلو می خوابند نیز ممکن است زخم بستر در قسمت های: گوشه لاله گوش ، روی پوست قوزک خارجی ، روی برجستگی کناری لگن ( تروکانتر بزرگ ) ، روی برجستگی کناری زانو ( پوست روی سر استخوان نازک نی ) ، کناره های سر ، ایجاد بشود.
در افرادی که به مدت طولانی بر روی شکم می خوابند هم ممکن است زخم بر روی آرنج ، انگشتان ، قفسه سینه و زانو ایجاد شود.
را های پیشگیری از زخم بستر
- استفاده از تشک مواج
- ماساژ قسمت های تحت فشار با روغن زیتون
- شستشوی پوست با آب ولرم و صابون
- تمیز کردن پوست به صورت مرتب ، و بررسی احتمال ایجاد قرمزی و زخم
- تغییر حالت بیمار هر ۲ ساحت یک بار
- در صورتی که بیمار به سیگار اعتیاد دارد ، ایشان را به ترک سیگار تشویق کنید
- رساندن پروتئین ، ویتامین ، کالری ، مواد معدنی و آب کافی ، به بدن بیمار از طریق تغذیه مناسب
- تعویض ملافه بیمار به صورت روزانه
- از استفاده از ملافه مرطوب خودداری کنید و در صورتی که ملافه زیر بیمار خیس شد آن را تعویض کنید
- روکش پلاستیکی به صورت مستقیم با بدن بیمار در تماس نباشد ، حتما از ملافه نخی یا پنبه ای استفاده شود
تشک مواج چیست ؟
یکی از راه های پیشگیری از بروز زخم بستر ، استفاده از تشک مواج ( به انگلیسی: Anti-Bedsore Mattress ) می باشد. تشک مواج ( که برخی افراد هم ممکن است به آن تشک ضد زخم بستر نیز بگویند ) ، از جنس پی وی سی با کیفیت می باشد. و یک پمپ هوای کم صدا نیز دارد. این تشک طوری می باشد که ، باعث گردش هوا و مانع بروز زخم بستر می شود. این تشک بوسیله دو کانال مجزا ، فشار وزن بدن بیمار را در نقاط متفاوت بدن جابجا می کند و از این طریق کمک می کند تا باعث پخش شدن فشار وزن بیمار در نقاط متفاوت بدن می شود.
چه کسانی ممکن است نیاز به استفاده از تشک مواج داشته باشند ؟
- افراد مبتلا به آسیب نخاعی
- بیمار فلج مغزی
- بیمار آسیب مغزی
- افراد مبتلا به پارکینسون
- افراد مبتلا به آلزایمر
انواع تشک مواج
۱- تشک مواج سلولی
آستانه تحمل وزن این تشک حدودا 150 کیلوگرم می باشد. این نوع ، از تعدادی لوله های منعطف که به صورت منظم در کنار یکدیگر قرار گرفته اند تشکیل شده است. هزینه این تشک نسبت به نوع تخم مرغی بیشتر است. از نظر ظاهری شبیه تعدادی لوله هستند که در کنار هم قرار گرفته اند. این تشک برای زخم های بستر درجه سه و چهار توصیه می شود. جهت اجاره یا خرید تشک مواج سلولی با ما تماس بگیرید.
۲- تشک مواج تخم مرغی ( لانه زنبوری )
آستانه تحمل وزن این تشک حدودا ۱۲۰ کیلوگرم می باشد و نسبت به تشک مواج سلولی وزن کمتری را تحمل می کند ، هزینه این نوع تشک نسبت به تشک مواج سلولی کمتر است. برخی از این تشک ها دارای سوراخ های ریزی هستند که از تعریق بدن جلوگیری می کنند.
۳- تشک مواج سنسوری
این نوع تشک می تواند ممکن است از جنس ها و با کیفت های متفاوتی تولید بشود. این نوع تشک ممکن است ظاهری شبه به دیگر تشک ها ( مثلا تشک مواج سلولی ) داشته باشد ، با این تفاوت که دارای سنسور هایی هستند.
۴- تشک مواج بیمارستانی یا لیزری یا فوق تخصصی
وجود جریان هوای نامحسوس در روی تشک از ویژگی های این تشک است که می تواند از تعریق ( که یکی از عوامل زخم بستر است ) جلوگیری کند. بر روی این تشک منافذی وجود دارد که مقداری از هوای داخل سلول ها را به بیرون هدایت می کند.
ویژگی های یک تشک مواج مناسب
برخی از ویژگی های یک تشک مواج مناسب عبارت اند از :
- انعطاف پذیر بودن
- رطوبت پذیری
- ایجاد حرارت و گرما
- ضد حریق بودن
- قابلیت تغییر اندازه
- ضد عرق بودن
- جایگیری صحیح
- امکان شستشوی راحت
- سختی و نرمی متعادل
- داشتن وزن متعادل
راه اندازی تشک مواج
برای راه اندازی و استفاده از تشک مواج ، دو شیلنگ دستگاه را از یک طرف به دو خروجی موتور کمپرسور و از طریف دیگر به دو ورودی تشک وصل کنید. سپس آن را روشن کنید و چند لحظه صبر کنید ، سپس یک ملحفه بر روی تشک پهن کنید. توجه داشته باشید برای بعضی از تشک ها ، بهتر است هر 48 ساعت ( دو شبانه روز ) حدود ۱ ساعت به دستگاه استراحت بدهید.
قبل از خرید یا اجاره تشک مواج به چند سوال پاسخ دهید
- شدت و درجه زخم بستر بیمار چقدر است ؟
- میزان تحرک بیمار چقدر است ؟
- بیمار قرار است چه مدتی بستری باشد ؟
- وزن بیمار چقدر است ؟
برخی برند های تشک مواج
- اینتکس ( intex )
- زنیت مد ( zenithmed ) ( بهترین تشک های مواج از این برند می باشد )
- وکتو ( vecto )
- بست وی ( bestway )
- ایر داکتر ( air doctor )
- ایزی لایف ( easy life )
- زیکلاس مد ( Zyklusmed )
اجاره و خرید تشک مواج
در صورتی که قصد خرید یا اجاره تشک مواج سلولی را دارید با شماره 09194054393 تماس
بگیرید.
توجه: تحویل تجهیزات در شرکت می باشد ، در صورتی که قصد تحویل در منزل را دارید ، هزینه ارسال با شما می باشد ( هزینه ارسال شامل هزینه رفت و برگشت برای تحویل تجهیزات و دریافت مدارک می باشد ).
جهت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید 09194054393